Már nem biztos, hogy féláron iszik Torkos Csütörtökön

Változik az éttermek Torkos Csütörtökben való részvételének feltételrendszere – derül ki a Magyar Turizmus Zrt. közleményéből. Az akció során az alkoholtartalmú italokat már nem lesz kötelező féláron adni. Minden másra, a teljes étel- és alkoholmentes ital fogyasztásra továbbra is 50 százalék kedvezményt kell adniuk a csatlakozó vendéglátóhelyeknek.

Idén a Torkos Csütörtököt február 11-én tartják, egyúttal az MT Zrt. szervezésében zajló „Gasztroélmények Éve 2016" tematikus programsorozat nyitánya is lesz.

A feltételrendszerre visszatérve az MT ugyanakkor hangsúlyozza: a feltételtől pozitív irányba természetesen el lehet térni, vagyis továbbra is nyújtható az alkoholtartalmú italokat is magában foglaló teljes számla végösszegéből 50 százalékos kedvezmény, de ez nem kötelező. A választási lehetőség idén is a teljes a la carte kínálatra vonatkozik, külön erre az alkalomra készített szűkített menüsorral az akcióban részt venni nem lehet.

A Magyar Turizmus Zrt. idén minden eddiginél kiemeltebb figyelmet fordít a szabályok maradéktalan betartatására, hogy mind a vendégek, mind a vendéglátóhelyek elégedettsége a lehető legmagasabb fokú legyen. Az MT Zrt. az akció napján szúrópróbaszerű ellenőrzéseket fog végezni, keresi a hatóságokkal való leghatékonyabb együttműködés lehetőségét, mivel a szabályok megszegése szélsőséges esetben a szolgáltató akcióból való kizárását vonhatja maga után.

A Torkos Csütörtök az új ízek megismerésén túl az étterembe járás népszerűsítésére létrehozott akció – jegyzik meg –, így olyan szolgáltatók, akik kizárólag házhoz szállítással foglalkoznak, nem vehetnek részt benne. A helyben fogyasztást is lehetővé tevő vendéglátóhelyeknek elvitelre vagy házhoz szállítással nem kötelező a csatlakozási feltételek szerint kedvezményt adni, azonban önkéntes alapon ezt is megtehetik.

2016-ban az akció hivatalos weboldala a „torkoscsutortok.itthon.hu" lesz. Ezen az oldalon zajlik a vendéglátóhelyek regisztrációja 2016. január 12-től, illetve a vendégek itt találják meg a részt vevő éttermek listáját. Az étteremlista először 2016. január 19-én tekinthető meg.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.