Már le is zárták a rekorder kínai üveghidat

Két héttel a hivatalos átadás után már le is zárták a világ legnagyobb és leghosszabb üvegfenekű hídját. Túl sok embert engedtek egyszerre áthaladni rajta.

A közép-kínai Hunan tartományban csupán két héttel ezelőtt átadott üvegfenekű mérnöki csodát máris le kellett zárni, mert az eredetileg tervezett napi 8000 látogató helyett több mit 10 000 embert engedtek át rajta.

A turisták körében nagy népszerűségnek örvendő híd 300 métere magasságban köt össze két sziklát a Zhangjiajie nemzeti parkban. A hídtest 430 méter hosszú és összesen 99, három rétegű biztonsági üvegtábla alkotja.

Átadása előtt az üzemeltetők nagy nemzetközi sajtófigyelem közepette tesztelték az üveg törhetetlenségét kalapácsokkal és autókkal.

Erre azért is volt szükség, mert az üveghidakért újabban nagyon lelkesedő Kínában 2015 őszén pánik tört ki egy másik híd egyik üvegtáblájának megrepedése miatt. A látogatok ugyan nem voltak veszélyben, mert csak a legfelső réteg sérült meg, de az emberek egymás lökdösve rohantak le a szerkezetről.

Zhangjiajie hidat most átvizsgálják, és nem tudni, mikor nyitják meg újra. A látogatók viszont háborognak, mert a lezárástól olyan hirtelen döntöttek, hogy sokan már nem tudták visszamondani az oda tervezett útjukat. Volt, már a vonatról írt dühös üzenetet a hidat üzemeltető cégnek, mivel fél úton tudta meg, hogy a teljes útitervét dobhatja a kukába – írja Sky News.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.