Már látogatható a sámándob alakú Noé bárkája

A pénteki több ezer fős tüntetés után az Expo2015 megnyitásának másnapján a napsütéses időjárás sok látogatót csábított a kiállításra. Benépesült a milánói világkiállítás egész területe és a magyar pavilon is, ahol koncertekkel, tánccal várták a látogatókat.

Már reggel óta sorban álltak a látogatók a világkiállítás 3 bejáratánál, ahol bejáratonként több mint 20 beléptető kapun keresztül lehet megközelíteni a rendezvényt. Délben az MTI tudósítója azt tapasztalta, hogy minden kapunál több száz méteres sorok kígyóztak a bejutásra várva, így átlagosan félórás sorban állásra kell számítani az érkezőknek.

A magyar pavilon hivatalos megnyitóját csak egy hónappal a világkiállítás kezdete után, június 5-én tartják, az épületben azonban már május 1-jén megkezdődtek a programok. A legnagyobb érdeklődés szombaton az Életkert fantázianevű pavilon előtt délután tartott koncertet kísérte. Az épület nyitott tetőteraszáról szép kilátás nyílik az Expo2015 főutcájára és a szomszédos pavilonokra, innen fényképeznek a látogatók.

A háromszintes, közel kétezer négyzetméteres magyar nemzeti pavilon a két végén sámándob formákkal lezárva Noé bárkáját idézi, egyik pajzsán az életfa jelkép látható. Az épület körüli kertben 33-33 különböző magyar fát, gyümölcsöt, zöldséget és tradicionális gyógy- és fűszernövényt, hungarikumokat telepítettek.

A pavilon egyik látványossága Bogányi Gergely csodazongorája, az előcsarnokban felállított hangszeren neves magyar művészek Bartók Béla és Kodály Zoltán műveit szólaltatják meg.

A milánói világkiállításon rekordnak számító 54 országpavilon épült, mintegy másfél kilométer hosszú főutcáját 32 sugárút keresztezi. A 145 ország képviseletével megrendezendő milánói eseményre 20 millió látogatót várnak.

A rendezvény május elsejétől október 31-ig látogatható, minden nap 10-től 23 óráig tart nyitva. A magyar pavilon részletes programja rövidesen itt érhető el.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.