Már kevésbé fenyeget az ónos eső

Elsőfokúra mérsékelte a korábban az ónos eső veszélye miatt Szabolcs-Szatmár-Bereg megye több járására kiadott másodfokú riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat péntek este.

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is csak elsőfokú riasztások vannak érvényben. Ezeken a területeken még gyenge ónos esőre lehet számítani.

Az OKF mindenkitől azt kéri, hogy indulás előtt tájékozódjon az útviszonyokról, kövesse az időjárási előrejelzéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján (www.met.hu), valamint a katasztrófavédelem Facebook-oldalán, illetve honlapján közzétett információkat. Az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek azt is javasolják, hogy telepítsék a katasztrófavédelem "VÉSZ" alkalmazását.

A fél országban és a fővárosban a viharos szél veszélye miatt továbbra is elsőfokú figyelmeztetés van érvényben. A meteorológiai szolgálat azt írta: este, késő este többfelé megerősödhet, az északi, északkeleti megyékben viharossá is fokozódhat a szél. Átmeneti mérséklődés után szombaton napközben főként az északi és középső megyékben ismételten kialakulhatnak erős vagy viharos széllökések. Sopron környékén egy-egy 75-85 kilométer/óra körüli széllökés is előfordulhat.

Az előrejelzés szerint szombat délután a Dunántúlon és a Duna-Tisza-közén már kisüt a nap, a Tiszántúlon valószínű még további csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 0 és plusz 6 Celsius-fok között valószínű. A legmagasabb hőmérséklet az ország északkeleti harmadán 4-9, az ország nagyobb részén viszont többnyire 10-16 fok között alakul, de északnyugaton néhol még egy-két fokkal melegebb is lehet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.