Már három halálos áldozata van a rettegett kórnak

Csütörtökön a dél-koreai hatóságok megerősítették, hogy meghalt a harmadik MERS-vírussal fertőzött beteg is.

Egy 82 éves dél-koreai férfi, aki egy MERS-vírussal fertőzött másik férfival feküdt egy kórteremben, megfertőződött és szerdán éjjel belehalt a betegségbe – írja a Reuters.

Az áldozat a 36. személy, aki elkapta a köhögéssel, lázzal, légzési nehézségekkel járó légúti megbetegedést okozó kórt, melynek első áldozata egy 68 éves férfi, aki május elején az Egyesült Arab Emírségekben és Bahreinben is megfordult.

A repülőúton még jól volt, ám hazatérte után rosszul érezte magát, és két klinikát és két kórházat is felkeresett, ahol több beteget és egészségügyi dolgozót is megfertőzhetett az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint.

Egy a Reutersnek telefonon nyilatkozó, neve elhallgatását kérő nővér, aki jelenleg házi karanténban van, elmondta, hogy nem sokat tudtak a MERS-ről, amikor az első páciens kórházba került. Akkor még nem is tudtak a férfi közel-keleti útjáról, így fel sem merült, hogy a gyógyíthatatlan vírussal fertőződött meg.

Az utazásról csak a második kórházban beszélt, ám Bahrein nem tekinthető veszélyzónának. Ugyanakkor Szaúd-Arábiában és az Egyesült Arab Emírségekben sok a fertőzött, a betegség összesen 440 halálos áldozatot követelt.

A kórházban május 20-án diagnosztizálták a dél-koreai férfinál a MERS-vírust, egy dolgozó elmondta, azért sem tesztelték a betegségre korábban, mert útjai közül csupán Bahreint említette. A dél-koreai zéró páciens jelenleg lélegeztető gépen van. Neje is elkapta a vírust, ám állapota állítólag javult.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.