Már csak néhány nap van hátra a pokoli hőségből

A hétvégén még sok helyen csaknem 40 Celsius-fokig melegszik a levegő, de egyre többfelé várhatók záporok, zivatarok, s vasárnap néhol már 30 fok körül alakulnak a maximumok - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken még sok napsütésre lehet számítani, csapadék nem valószínű, de megélénkülhet a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet általában 15-22, a legmagasabb hőmérséklet 33-37 fok között alakul. A tartós hőség veszélye miatt péntekre Nógrád, Vas, Zala és Somogy megyére másodfokú, az ország többi területére - a legmagasabb - harmadfokú figyelmeztetést adta ki a meteorológiai szolgálat.

Szombaton a sok napsütés mellett, a Dunántúlon - elsősorban annak nyugati felén, délután - elszórtan, az ország többi részén legfeljebb néhol valószínű zápor, zivatar. Helyenként megélénkül a szél, zivatarok környezetében erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A leghidegebb órákban 16-23 fok lehet. Napközben 34-38 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, miközben délnyugat felől egyre több felhő érkezik. Délután a Dunántúlon már csak kevés napsütés ígérkezik. Több helyen alakul ki zápor, zivatar. Főként nyugaton heves zivatarok is előfordulhatnak. A Dunántúlon helyenként megerősödik a szél, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet 17-23 fok között valószínű. A nappali maximumok jellemzően 32-37 fok között, a Nyugat-Dunántúlon viszont már 30 fok körül alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.