Már Bonnban lehet a pszichopata gyilkos

Továbbra is keresi a rendőrség Otto Krügert, azt a pszichopata férfit, aki pénteken szökött meg a felügyelet alól a kölni karácsonyi vásáron. A férfi veszélyes, 16 évvel ezelőtt gyilkolt is.

Annak ellenére, hogy Krüger elmeállapota miatt veszélyt jelent a közösségre, engedélyezték számára a kiscsoportos kirándulást a karácsonyi vásárra. A háromfős csoportot egyetlen nővér kísérte, a gondozottakat a szabad mozgásban semmivel nem korlátozták – írja szombaton a német Bild.

Michael Sturmberg, a klinika felelős tisztviselője a bulvárlapnak azt mondta: „Teljesen normális, hogy a betegek vezetett túrán vesznek részt a karácsonyi vásáron. Ez a rehabilitáció értelme: emberek közé menni." A klinika szerint Krügernek törvény adta joga volt részt venni a kiránduláson, a rehabilitáció értelmében ugyanis a fogva tartás körülményei enyhülnek.

Minden rabosított beteg kérheti magaviseletére való tekintettel az enyhítéseket. Hogy egy kirándulásban valaki részt vehet-e, azt az ápolóknak és az orvosoknak kell mérlegelnie. Van lehetőség csoportos kiruccanásra és önálló utazásra is, melyre egy ápoló kíséri el a gondozottat. Az ilyen kiruccanások alkalmával a gondozottakat nem bilincselik meg, és az ápoló kezében nincs semmilyen eszköz, amivel visszatarthatná. Így tudott megszökni Krüger is, akit nagy erőkkel keresnek, miközben a lakosságot arra figyelmeztetik: veszélyes emberről van szó, főleg, ha alkoholt is fogyasztott. A hatóságok kérik, hogy aki meglátja, értesítse a rendőrséget, ne próbálja feltartóztatni és ne szálljon vele vitába, mert agresszíven reagálhat.

A rendőrség arra gyanakszik, hogy Krüger Bonn felé vehette az irányt, ugyanis ott élt korábban. A férfi egyébként idén már a harmadik, aki utazás közben megszökött egy elmegyógyintézetből Németországban.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.