Már apad a Lajta és a Rába is Győr megyében

A szerda délutáni tetőzés óta már mintegy 10 centimétert apadt Mosonmagyaróvárnál a Lajta, a Rába szintje a csúcshoz képest 70 centit csökkent Ragyogónál, és a folyó gyors ütemben apad, ezért több szakaszon is mérsékelték a készültség szintjét.

Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság közölte: Nick, Uraiújfalu, Pápoc és Ostffyasszonyfa térségében délelőtt tíz órától másodfokúra csökkentették, este hat órától pedig elsőfokúra fogják mérsékelni a készültség szintjét; ugyanezek az intézkedések Árpás, Marcaltő és Kemenesszentpéter térségében csütörtök este hat és péntek reggel hat órakor lépnek életbe.

Péntek reggel hat órától elsőfokúra mérséklik a készültséget Rábacsécsénynél, Kisbabotnál és Mórichidánál. A Lajta magyarországi szakaszán másodfokúra enyhítik, a Rába alsóbb szakaszán, Gyirmótnál és Koroncónál viszont délelőtt tízkor másodfokúra emelték a készültséget.

A védekezésben több mint kétszázötvenen vesznek részt.

A Lajta vízszintje az esti órákban csökkenhet a harmadfokú készültség határa alá. A Rábáé a Vas és Győr-Moson-Sopron megye határán fekvő Ragyogónál már harmadfok alá csökkent, és a délutáni órákban a másodfokú, pénteken déltájban pedig az elsőfokú készültség szintje alá apad.

Vágnál is tetőzött már a Rába, ott is nemsokára harmadfok alá apad a folyó; Árpásnál hajnalban érte el a vízszint a másodfok határértékét, és várhatóan péntek hajnalban apad ez alá. A víz Győrnél kedvezőtlen esetben elérheti a rakpart szintjét is - jelezték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.