Már 20 halottja van az indonéz földcsuszamlásnak

Húszan meghaltak és tucatnyian megsérültek az indonéziai Jáva-szigetén két nappal korábban történt földcsuszamlás során. 88 embert még mindig nem találnak.

Vasárnap traktorokkal és buldózerekkel folytatják az eltűntek utáni keresést Jemblung településen. Az elmúlt két napban a heves esőzések miatt szinte lehetetlen volt megközelíteni a sártenger által letarolt falut, ahol ezidáig a helyiek puszta kezükkel ásták ki az embereket a sárfolyam alól.

Az országos katasztrófavédelem szóvivője, Sutopo Purwo Nugroho közölte, mostanra megtiszították az utak nagy részét, így a mentés érdemi részéhez is hozzá tudnak látni a munkagépek segítségével. A műveletben több mint ezren vesznek részt.

A szóvivő elmondta, hogy a földcsuszamlás során tizenegyen súlyosan megsérültek, őket jelenleg kórházban ápolják. A halottak számát egyelőre húszra becsülik, de több mint 80 embert nem találnak a pénteki katasztrófa óta, mely több száz épületet temetett maga alá.

Joko Widodo, Indonézia elnöke vasárnap a területre utazik, hogy találkozzon a túlélőkkel. „A földcsuszamlásoból tanulhatunk, például azt, mennyire fontos a környezeti egyensúly fenntartása” - jegyezte meg az államfő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.