Majdnem megölte a lányt Gina

Eszméletlen, életveszélyes állapotban szállítottak kórházba egy 19 éves nyíregyházi lányt, aki orvosai szerint feltehetően a Gina néven ismert partidrogtól lett rosszul - közölte Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az eddigi adatok szerint a fiatal lány szombat éjjel lakásukon ivott bele egy pohár vízbe, amelyben a drog volt. A lakásban voltak többek között a lány szülei is. A kábítószer tiltólistán jelenleg nem szereplő anyagot külföldről, postai utánvétellel szerezték be - tájékoztatott a százados.

Randidrogként használják

A Gina nevű drogot, csakúgy mint más különféle tudatmódosító szereket előszeretettel csempészik nők italába, akik nem sokkal később akaratlan rongybabává válnak. Így bármit meg lehet csinálni velük, a tehetetlen test nem tud reagálni. A bedrogozott áldozat magánál van, reagál és rábírható bizonyos dolgokra, így külső szemlélő számára sem különösebben feltünő a viselkedése. Számos ekként bedrogozott nő válik így erőszak áldozatává, melynek bizonyítása különösen nehézkes: nem áll ellen, nem feltétlenül vannak külsérelmi nyomok a testén, emlékezete nem tiszta, a szer pedig hamar kiürül a szervezetből, utólag pedig nem lehet kimutatni.

Folyékony Ecstasy

A Gina néven futó szer hatóanyaga a GHB, majd később a GBL lett. A GHB-t, azaz a gamma-hidroxi-butirátot elsősorban érzéstelenítőként, nyugtatóként, alvászavar ellen használták. Felfedezése  az italban szinte reménytelen, hisz színtelen, szagtalan, így jól elvegyül, mind kávéban, üdítőben, mind alkoholban. Hatását már pár perc alatt kifejti, mely hosszú órákon át is megmaradhat. A Ginát folyékony ecstasyként is emlegetik, tudatmódosító és aufórás állapotot adó hatása miatt. Nagy mennyiségben azonban eszméletvesztést vagy akár halált is okozhat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.