Majdnem elpusztult egy autóban hagyott bulldog Szombathelyen

A forró autóban hagytak kedden egy francia bulldogot a rekkenő hőségben Szombathelyen. Az állat keserves sírására járókelők figyeltek fel. A felelőtlen állattartó ellen állatkínzás miatt indított eljárást a rendőrség.

A nyugat.hu hírportál beszámolója szerint egy nő hallotta meg a nyüszítő kutya hangját a Szelestey utcában. Először arra gondolt, hogy egy kisbaba sírhat, és mivel az autók felől érkezett a hang, elkezdte keresni a gyereket. Baba helyett azonban egy már sokkos állapotban lévő francia bulldogot talált a parkoló autóba zárva. A parkolójegy tanúsága szerint az állat gazdája már több mint húsz perce elment, s bár az egyik ablak résnyire le volt húzva, ez mit sem ért a 32 fokos hőségben a tűző napon álló autóban. A nő járókelők segítségét kérte. Kihívták a rendőrséget és az állatvédőket.

A kutya már nagyon rossz állapotban volt, amikor végül kimentették a kocsiból, nem tudott talpra állni és hányt. A járókelők próbálták itatni és vízzel locsolták, hogy kitartson a segítség megérkezéséig. Közben visszaérkezett az állat huszonéves gazdája, aki fel volt háborodva azon, hogy a kocsiját feltörték, és el akart menni a hányó kutyával, de visszatartották. A kiérkező rendőrök a történteket elmesélő nő szerint komolyan vették az ügyet, az állattartót elvitték, hogy felvegyék a jegyzőkönyvet.

Az állatmentők az ebet kórházba szállították. Délután a nő érdeklődésére az állatkórházból elmondták, hogy a kutya már jól van, és valószínűleg túléli a vele történteket.

A rendőrség a férfi ellen állatkínzás megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

Bár minden évben többször is figyelmeztetik a hatóságok az embereket, hogy még öt percre se hagyjanak kisgyermeket vagy állatot magára az autóban, minden évben történik néhány ilyen eset. Az ablak lehúzása a nyári melegben nem nyújt védelmet, mert a kocsi belsejében perceken belül 50-60 fokra melegszik fel a levegő a felforrósodott műanyagok miatt.

Ha forró autóban magára hagyott gyereket vagy állatot lát, hívja a 112-es segélyhívót!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.