Magyarország rendezi 2016-ban a szakácsolimpiát
Csütörtökön Stockholmban rendezték meg a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntőjét, ahol bejelentették, hogy 2016-ban Magyarország rendezheti meg a kulináris világ legnagyobb presztízsű szakmai rendezvényét.
Hamvas Zoltán, a Bocuse d'Or Akadémia Egyesület elnöke már a pályázat benyújtásakor bejelentette, hogy sikerült a kormány támogatását megnyerni a rendezvényhez. Az eredményt kiemelt fontosságúnak ítéli, mert a rendezvény nagy népszerűségnek örvend, kitűnő megjelenési lehetőséget biztosít Magyarország számára a gasztronómia nemzetközi színterén.
A stockholmi döntőben a Molnár Gábor chef-ből, Várvízi Péter coachból és Pohner Ádám comis-ból (a versenyző segítője), és a zsűriben Magyarországot képviselő Hamvas Zoltánból álló magyar csapat is szép eredményt ért el, az európai fordulón a 9.helyet szerezte, a világversenyen pedig a 10. helyen végzett, ezzel pedig kvalifikálta magát a jövő év elején Lyonban rendezendő világdöntőre. Az első három helyet egyébként a svéd, a dán, illetve a norvég csapat szerezte meg.
Mint azt Hamvas Zoltán kifejtette, az eredményt több hónapos kemény felkészülési szakasz előzte meg, két alkalommal tréningezte a magyar versenyzőt a Bocuse d'Or korábbi francia győztese, Serge Vieira is.
Tavaly egyébként Thibaut Ruggeri francia séf nyert, a magyar induló, Széll Tamás, a Michelin-csillagos budapesti Onyx séfje az európai fordulón a 9., a világversenyen pedig a 10. helyet szerezte meg.