Magyarokból lett pozitív példa egy angol lapban

A kelet-európai bevándorlókkal szembeni előítéletekről közölt egy írást egy brit helyi online-lap, a Kent Online. A cikkben pozitív példaként megszólaló két nő pedig magyar – szúrta ki a Hír24

Az angolok gyakran gondolják, hogy a kelet-európai bevándorlók, az uniós tagságuk óta pedig a magyarok is, csak azért érkeznek az Egyesült Királyságba, hogy ellopják a munkájukat, vagy segélyekből éljenek, és nem járulnak hozzá a brit gazdasághoz. 

Ezt cáfolja Kosztolányi Boglárka, a News Extra újságíró-gyakornokának cikke, aki két honfitársát kérdezte meg a témában. 

A 31 éves Trifuj Rita először bébiszitterként jött nyelvet tanulni Sittingbourne-ba. A lány 2013 óta él a szigetországban, és azt tervezi, hogy legalább 5 évig marad még.

Saját bevallása szerint könnyen beilleszkedett, és bár sokan nem tudják, hol van Magyarország, mégsem érzi magát kívülállónak. Egy autóipari cégnél dolgozik, azt tervezi, itt csinál karriert és alapozza meg a jövőjét anyagilag is. 

A 40 éves Urbán Mária férjével és két gyerekével érkezett öt éve. Azóta elváltak, és a férje a kisebbik fiukkal hazaköltözött, ő és 16 éves nagyobbik fia azonban Angliában maradtak. Sittingbourne-ba 3 éve költözött, mert közel volt a munkahelyéhez és alacsonyak voltak a házárak.

A fia szereti a helyi iskolát, és itt akar továbbtanulni. A város nem túl zsúfolt, de mindent meg lehet kapni. A helyieket is barátságosaknak találja, csak a magyaros ételek hiányoznak néha. Bár nincs sok magyar a környéken, ezt nem tartja nagy problémának. Azt tervezi, hogy nyitnak egy saját kis üzletet.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.