Magyar tolvajokat ítéltek el Horvátországban

A 31 éves férfi és a nála hét évvel fiatalabb nő ellopta egy ruhaüzlet tulajdonosának pénztárcáját és benne a bankkártyáit. A tolvajokat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték és kiutasították Horvátországból.

Lopás miatt felfüggesztett börtönre ítéltek Splitben két magyar állampolgárt, akiket ki is utasítottak Horvátországból - közölte kedden az index.hr internetes holnap.

A 31 éves Z. B. és a nála hét évvel fiatalabb nő, A. K. a múlt héten Omisban ellopta egy női divatáru üzlet tulajdonosának pénztárcáját és benne a bankkártyáit. A zsákmány mintegy 800 kuna (1 kuna 39,31 forint) volt, a bankkártyákkal pedig megpróbáltak egy automatánál pénzt felvenni, de nem ismerték a PIN-kódot. A rendőrök a lopást követő napon fogták el őket.

A spliti városi bíróság felfüggesztett börtönre ítélte és kiutasította Horvátországból a két magyar állampolgárt. A rendőrség közlésére hivatkozva a lap hozzátette: bár a tolvajok most magyarok voltak, az idei szezonban főként bosznia-hercegovinai és román állampolgárok kerültek rendőrkézre hasonló bűncselekmények miatt.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.