Magyar rekorddöntés sarokdekázásban

Kovács Péter magyar Guinness-rekordot döntött. A freestyle futballvilágbajnok 43 másodperc alatt 39.7 métert tett meg sarokdekázás közben.

A 2011-ben világbajnoki címet nyert freestyle focistánk, Kovács Péter arra vállalkozott, hogy sarokdekázás rekordkísérletet hajt végre séta közben. A mutatványt a hazai rekordbiztos, Sebestyén István felügyelte. A Városligeti Gyereknapon néhány perces látványos bemelegítés után, Felméri Péter humorista vezetésével Petike elkezdte a dekázást, amellyel folyamatosan haladt a kijelölt, 25 méteres pályán. A helyszínt rajongó gyerekek biztosították, akik síri csendben nézték végig a mutatványt. Végül bőven túlhaladva a kijelölt célon, Petike megdöntötte a rekordot, amellyel, mint kiderült, eddig nem próbálkozott senki.

Végül az összesített mérési adatok szerint Petike 43 másodperc alatt 39,7 métert tett meg folyamatos sarokdekázás közben.

„Ilyen típusú rekord még nem született Magyarországon. Szívből gratulálok a sportolónak” – mondta Sebestyén István, hitelesítve a freestyler teljesítményét.

„Eredetileg 25 métert tűztem ki célul, amelyet bőven túlteljesítettem. Nagyon örülök, hogy első próbálkozásra sikerült a rekordot megdöntenem.  A sarokdekázás a kedvenc trükkjeim egyike, ezért választottam ezt a rekordkísérletet.  Az egy helyben állva dekázás unalmas a számomra, ráadásul abból már létezik Guiness-rekord, viszont eddig még senki nem indult el a labdával” – mondta a freestyler, aki minden nap gyakorol, átlagban 3 órát.

Az OTP Junior által felkarolt fiatal tehetség legközelebb a futball Európa Bajnokság nyitóünnepségén tart bemutatót, de a világversenyekre is készül, képviselve hazánkat.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.