Magyar bíróság előtt a halálos balesetet okozó horvát pártvezér

A Somogy Megyei Bíróságon elkezdődött kedd délelőtt Radimir Cacic, a Horvát Néppárt (HNS) elnökének büntetőpere. A politikust halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolják.

A rendőrség szerint Cacic tavaly január 8-án nem a látási viszonyoknak megfelelő sebességgel vezetett az M7-es autópályán, ezért a 181-es kilométernél nekiütközött egy vele azonos irányban haladó autónak - emlékeztet cikkében az Index. A balesetben két ember súlyosan megsérült. Az egyik sérült másnap, a másik pedig két héttel később meghalt.

A tudósítás szerint a politikus a tárgyaláson elismerte, hogy a látási viszonyok rosszak voltak, de szerinte nem ment túl gyorsan. Megismételte, amit a rendőrségi eljárás során is mondott: az előtte haladó kocsi nem volt rendesen kivilágítva, az ütközést már nem tudta elkerülni. A politikus továbbra is állítja, hogy csak 120 km/órával haladt, pedig a szakértői jelentésekben 150 km/óra szerepel.

A sonline.hu beszámolója szerint óriási érdeklődés mellett kezdődött meg a per Kaposváron.  Az ügyet - írja a portál - hivatalosan a marcali bíróság tárgyalja, de ott nincs akkora tárgyaló, ahol ennyi érdeklődő elfért volna. A Sonline cikke szerint a tárgyalást fordítási problémák nehezítik, Radimir Cacic ugyanis csak tolmács segítségével tud kommunikálni a bírósággal.

Mint arról már írtunk, a baleset után Cacic zágrábi sajtóértekezletén közölte, hogy csak akkor mond le pártvezetői tisztségéről, ha a bíróság jogerősen börtönbüntetésre elítéli.

Az Index cikke szerint a Jutarnji List című horvát lap korábban azt írta: a politikus néhány éve maga mondta el a sajtónak, hogy három totálkáros balesetet is túlélt azóta, hogy 1967-ben 18 évesen megszerezte a jogosítványát.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.