Magyar alkalmazás hozza össze Kate-et és Vilmost

Magyar fejlesztők is kiveszik a részüket a Kate Middleton és William herceg kilenc nap múlva esedékes esküvőjére készült, iPad táblagépekre és iPhone okostelefonokra telepíthető alkalmazások gyártásából.

A kaliforniai Apple cég AppStore nevű alkalmazástárába a napokban került be a debreceni Zeke László meseíró ötletéből született Kiss me, Kate! nevű alkalmazás, amely A makrancos hölgy című, William Shakespeare darabban szereplő híres Kata-monológon alapul. A világszerte ismert darabban a zabolátlan Katát a férje, Petruchio „betöri”, ezután adja elő Kata az a monológot, amely a feleség kötelességeiről szól a férjével szemben.

Az App Store-ba bekerült, magyar, angol és német nyelvű alkalmazásban Kate Middleton és William herceg figuráit mozgathatjuk, s ha sikerül a két alakot egymáshoz illeszteni, akkor a herceg leendő felesége elmondja a híres monológot, majd megcsókolja egymást a hercegi pár.

A magyar szöveget Németh Kriszta szinkronszínésznő, az angol szöveget Kiss Eszter, a budapesti Katona József Színház művésznője, a német nyelvű monológot pedig Barna Erika nyelvtanár mondja föl, míg Petruchio hangját Kálloy Molnár Péter színész kölcsönözte. Az alkalmazásban több helyszínt választhatunk ki, szerepel benne a Westminster-apátság egyik kápolnája és Shakespeare egykori hálószobája is.

Zeke László nem csak az ötletet adta az alkalmazáshoz – amelynek programozója Lövey Bálint volt –, hanem az oldalterveket és a rajzokat is ő készítette. Mint érdeklődésünkre elmondta, arra törekedett, hogy ne bántó vagy sértő, hanem szellemes produkció szülessen, s reménykedik benne, hogy a 0,79 eurócentért letölthető alkalmazás eljut magához a hercegi párhoz is.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.