Magyar villamosvezetők Európa legjobbjai

Muli Eszter és Harsányi Antal, a BKV villamosvezetői bizonyultak a legjobbnak az április 23-án Berlinben megrendezett V. Villamosvezető Európa-bajnokságon. A magyar indulók olyan versenyszámokban utasították maguk mögé a kontinenst, mint a célfékezés a jármű orrával vagy a villamos-bowling.

Muli Eszter és Harsányi Antal Európa legjobb villamosvezetői 2016-ban
Muli Eszter és Harsányi Antal Európa legjobb villamosvezetői 2016-ban
bkv.hu

A magyar csapat igen erős mezőnyből kiemelkedő teljesítménnyel és meggyőző fölénnyel bizonyult a kontinens legjobbjának. A BKV Zrt. lapunknak eljuttatott közleményéből kiderült, hogy Muli Eszter és Harsányi Antal olyan vezetéstechnikai versenyszámokban mutatta meg 17 európai ország 27 csapatának, hogy hol lakik a magyarok istene, mint a célfékezés a jármű orrával, oldaltávolság-becslés, a jármű második ajtajával, kijelölt helyen történő pontos megállás, csatolva közlekedés (villamos tolása a hátsó kocsi vezetőállásából), illetve a már hagyományosnak számító, igen népszerű villamos-bowling. A feladatok teljesítésének pontossága mellett a végrehajtás idejét is mérték és pontozták.

A 18 ezer látogató által figyelemmel kísért versenyben nagyvárosok villamosközlekedési társaságai nevezhettek. A BKV csapata már második alkalommal győzedelmeskedett, ugyanis 2012-ben is az akkori magyar páros állhatott a dobogó legfelsőbb fokára.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.