Magyar vadász lőtte ki két francia biciklis kutyáját

Előzetes figyelmeztetés nélkül lőtte ki két francia kerékpáros pásztorkutyáját egy vadász Szalkszentmárton határában.

A pár egészen Franciaországtól biciklizett el Magyarországig. A férfi otthon pásztorként dolgozik. Két kutya is velük tartott, amelyek naponta 20-30 kilométert futottak. Míg egy magyar vadász le nem lőtte az egyiküket.

A francia pár kétségbeesett történetét egy magyar fiatal számolt be a Facebookon. Adrian és barátnője a fővárostól 70 kilométerre fekvő Szalkszentmárton határában biciklizett, amikor egy magyar vadász minden előzetes figyelmeztetés nélkül kilőtte a pásztorkutyájukat, Mamadou-t. A francia pár szerint a vadász körülbelül 30 méterre volt tőlük, így látnia és hallania is kellett, hogy nem kóbor kutyáról van szó.

A vadász kilőtte Mamadou-t, majd magával vitte a tetemét
A vadász kilőtte Mamadou-t, majd magával vitte a tetemét
Fotó: Facebook

A vadász ezek után nem várta be a felé futó Adriant, hanem a kutya tetemét a pickupja platójára tette, és elhajtott vele.

444 az eset kapcsán megjegyzi, hogy a szabálysértésekről szóló törvény szerint „aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya kivételével – póráz nélkül elengedi, vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el". A Vadászati Törvény azonban azt is kimondja, hogy a vadászterületen, egy állat veszélyt jelent a vadállományra, akkor a vadász elejtheti például a vadat űző kutyát. Ez a pár leírása alapján nem állt fent.

A pár megpróbált rendőrséghez fordulni, de ott azzal küldték el őket, hogy a kutyát nem szabadott volna elengedni. Szerintük erre sem a magyar, sem a külföldi túrázókat nem figyelmeztetik.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.