Magyar horgászbajnokokat raboltak ki Rómában

A magyar mozgáskorlátozott horgász-válogatott mind csapatban, mind egyénileg aranyérmet hozott haza Rómából, ám a felszerelésük egy részét ott kellett hagyniuk, ugyanis kirabolták őket - tudta meg a vs.hu hírportál.

A magyar küldöttség két autóját a világbajnokságot követő bankett ideje alatt törték fel. A két autóból másfél-két millió forint értékű horgászfelszerelés illetve személyes tárgyak tűntek el. A kár összesen mintegy 2,5 millió forintra rúg, melyet a mozgáskorlátozott válogatott tagjai feltehetően saját zsebből pótolnak majd.

A szövetségi kapitány arra hívta fel a figyelmet, hogy csak a magyar rendszámú autókat törték fel, más kocsinak nem esett bántódása a körülöttük parkolók közül. Az olasz rendőrség hétfőre ígérte a jegyzőkönyv elkészítését, a csapatnak vasárnap viszont haza kellett utaznia, így a római magyar nagykövetség segítségét kérték az ügy rendezéséhez.

Az augusztus 8-án és 9-én Rómában, a Tevere folyón rendezett Veterán és Mozgáskorlátozott Világbajnokságon két aranyat nyert a magyar válogatott. Egyéniben Gurisatti Gyula, csapatban pedig Galambos Sándor, Gurisatti Gyula, Samu Zsolt és Varga Tamás győzedelmeskedett. A csapatot Ulrich György szövetségi kapitány és Gyulai Ferenc másodkapitány vezette. A magyar veterán válogatott bronzérmes lett a rendezvényen – írja a hírportál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.