Magyar hegymászó zuhant a halálba Új-Zélandon

Verhás Gergő hétfő reggel a Mount Rolleston északi oldalán 50 métert esett egy sziklafalról. Sem társai, sem a helikopterrel érkező mentők nem tudtak már segíteni rajta. A férfi az elmúlt fél évben tucatnyi csúcsot hódított meg Új-Zélandon.

Verhás az Új-zélandi Hegyi Klub aucklandi szekciójának aktív és népszerű tagja volt. A férfi éppen két társával mászott, amikor a 2271 méter magas Mount Rolleston északi oldalán levő Arthur's Pass nemzeti parkban leesett egy meredek sziklaoldalon – írja Stuff.co.nz híre alapján a hvg.hu.

Sam Newton, a klub vezetője szerint Verhás halála „tragikus veszteség”. Newton elmondta: lefelé haladva Gergő megcsúszott egy törmelékes részen, majd egy hófolton keresztülcsúszva ötven méterrel lejjebb, egy sziklás részen ért földet. A hatóságok szerint Verhás társait sokkolta az eset. Bár elég hamar lejutottak bajba került társukhoz, segíteni már nem tudtak rajta. A holttestet 1900 méteren találták meg.

A csoport Aucklandből érkezett a Mount Rolleston meghódítására. Vasárnap este a csúcs közelében aludtak, onnan folytatták az utat lefelé, amikor megtörtént a tragédia.

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.