Maga hívta a rendőröket az elrabolt focista

Alan Pulido főleg a saját lélekjelenlétének köszönheti azt, hogy hétfőre már ki is szabadították – jelentette a CNN.

Az Olympiakosz csatárát, aki a mexikói válogatottban is játszik, Ciudad Victoria közelében rabolta el vasárnap hajnalban hat maszkos férfi. Pulido egy buliból tartott hazafelé a barátnőjével, amikor kocsikkal körülvették az ő járművét. erőszakkal elvitték, a barátnőjét azonban sértetlenül a parkolóban hagyták. 

„Tegnap éjfél után futott be egy hívás Pulidotól a 066-os segélyhívószámra. A fogvatartói pillanatnyi figyelmetlenségét kihasználva sikerült telefonálnia, hogy segítséget kérjen, és elmondja, hova hurcolták” – ismertette a megmentés részleteit Ismael Quintanilla államügyész egy sajtókonferencián.

Az eset után készült videón Pulido jobb keze be van fáslizva. Az államügyész elmondta, hogy akkor sérült meg, amikor a menekülés közben kitörte egy ajtó üvegtábláját.

„Jól vagyok! Jól vagyok!” – ismételgette Pulido a rá várakozó riportereknek. Quintanilla biztosított mindenkit, hogy a sportolót megvizsgálták az orvosok, köztük egy pszichológus is, és már a családjával van Monterrey-ben.

A mentőakció röviddel vasárnap éjfél előtt kezdődött. A városi és szövetségi hatóságok együttesen hajtották végre a hadműveletet a Tamaulipas városvezetésének tájékoztatása szerint. 

Mexikóban követik el a világon a legtöbb emberrablást. A hivatalos adatok szerint évente ezer ember tűnik el így. Egyesek szerint azonban a valódi szám ennek a tízszerese is lehet.

A határ menti Tamaulipas Mexikó egyik legerőszakosabb állama, keresztül-kasul átszövik az Egyesült Államokba vezető drogcsempészútvonalak. Nemrég fegyvereseket vezényeltek a térségbe a kartellek megfékezésére. Az elmúlt hetekben több tucat embert gyilkoltak meg.

Pulido tavaly júliusban csatlakozott az Olimpiakoszhoz, 15 meccsen hat gólt szerzett. Tagja volt a mexikói keretnek a 2014-es brazíliai labdarúgó-világbajnokságon.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.