Madonna pénztárcája a legvastagabb

Lady Gagát és a Bon Jovit jócskán megelőzve Madonna az év legjobban kereső zenésze a Forbes magazin frissen közzétett listája szerint.

Az 55 éves énekesnőnek nincs oka panaszra: vagyona egy év alatt 125 millió dollárral gyarapodott - jórészt a 305 millió dolláros bevételt hozó MDNA nevű turnéjának, valamint saját divat- és parfümmárkájának köszönhetően.

Dolgoznom kell. Izzadnom. Új zenét kell csinálnom! - véli Madonna, és a siker valóban garantált
„Dolgoznom kell. Izzadnom. Új zenét kell csinálnom!”

A második helyen álló Lady Gaga 80 millió dollárral, a harmadik helyre kerülő Bon Jovi rockegyüttes 79 millióval gazdagodott az amerikai magazin kedden közzétett összesítése szerint. A dobogós zenészek is leginkább turnéjuknak köszönhetik pénzügyi sikereiket, Lady Gaga pedig sokkal többet is kaszálhatott volna, ha nem kell megszakítania koncertkörútját csípőbántalmai miatt.

A szokásos évi lista összeállításához a Forbes magazin ügynököktől, menedzserektől, producerektől és ügyintézőktől kapott információk alapján becsülte meg a zenészek 2012 júniusa és 2013 júniusa között keresett bevételeinek összegét.

A Top 10-ben helyet kapott Toby Keith countrycsillag, aki egy év alatt 65 millió dollárral lett gazdagabb, a Coldplay 64 millió keresett, a lista hatodik helyén a kanadai tinibálvány, Justin Bieber áll 58 milliós kerestével, őt követi Taylor Swift, aki sikereit leginkább a We Are Never Getting Back Together című dalának, valamint előnyös reklámszerződéseinek köszönheti. Nála egymillióval kevesebbet keresett a nyolcadik helyre sorolt Elton John, de Beyoncé-nak sincs oka aggodalomra, 12 hónap alatt 53 millió dollárral lett gazdagabb. A tizedik legjobban kereső zenész Kenny Chesney.

A Forbes megjegyezte, hogy bár a turnézás igen jövedelmező, sokan másnak köszönhetik bevételeiket. A hiphop műfaj képviselői közül a tizenegyedik helyen szereplő Sean Diddy Combs például a Ciroc Vodkával kötött szerződésének tudhatja be 50 millió dolláros vagyongyarapodásának nagy részét.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.