Ma ne, drágám, tényleg fáj a fejem!

Olasz kutatók összefüggést találtak a krónikus fejfájás és a szexuális zavarok között. Úgy tűnik, a fejfájásra hivatkozó nők többsége valóban nem kívánja a szexet.

A vizsgálat eredményéből kiderül, azok a nők, akik fejfájásra hivatkozva próbálják elkerülni az intim együttlétet, nem csupán kifogást keresnek, a krónikus fejfájásban szenvedők libidója valóban alacsonyabb lehet.

Az olasz Paviai Egyetem kutatói összesen 100, évek óta krónikus fejfájástól vagy migréntől szenvedő nőt vizsgáltak meg, a páciensek átlagéletkora 40 év volt. A vizsgálatba bevont nők mintegy 91 százalékánál voltak jelen szexuális problémák, és 20 százalékuk úgynevezett hipoaktív szexuális vágy zavarral rendelkezett, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag szinte egyáltalán nem igénylik a szexuális életet, és szenvedést okoz nekik a szexuális együttlét. További 17 százaléknak szintén meglehetősen alacsony volt a libidója, de ez nem okozott számukra különösebb zavart.

A kutatók szerint a rendszeres fejfájásra panaszkodó nőktől az orvosaiknak rutinszerűen meg kellene kérdezniük, hogy milyen a szexuális életük.

Forrás: Medipress

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.