Ma lenne 75 éves a Muppet Show atyja

Ki ne emlékezne a Muppet Showra? Breki béka, Miss Röfi, és Topi maci atyja, Jim Henson ma ünnepelné 75. születésnapját. Az évfordulóról pedig a Google sem feledkezett meg.

A marionett és a puppet (báb) szó összevonásából keletkezett muppetek feltalálója Jim Henson és felesége, akik már az ötvenes évek közepe óta szerepeltették sajátos figuráikat az amerikai tévéműsorokban. A nagyszájú muppetek számos programban tűntek fel az évtizedek során, egyik legismertebb sorozatuk a rendkívül népszerű Szezám utca című pedagógiai műsor.

Muppet Show
Muppet Show

Henson 1990-ben, bakteriális fertőzésben hunyt el. 75. születésnapjáról a Google sem feledkezett meg, a Google-Doodle méltó módon ünnepli az Emmy-díjas televíziós producert. A keresőóriás kezdőlapján 6 Muppet-figura köszönti a látogatókat. A Jim Henson Company által kifejezetten erre az alkalomra készített Muppetek színben és alakban a Google betűinek felelnek meg. Ha rájuk kattintunk, kinyitják a szájukat, és egyébként az egérmutató mozgását követik - nyolc különböző irányba tudnak nézni. Ha eleget játszunk velük, akkor különleges animációkat is felfedezhetünk.

Az évforduló alkalmából Jim henson fia, Brian Henson írt néhány sort édesapjáról a Google hivatalos blogjára.
"Amikor gyerekek voltunk, a testvéreim és én mindig sokáig fent maradhattunk, hogy megnézzük aput a tévében, amikor a The Tonight Show-ban vagy a The Ed Sullivan Show-ban szerepelt. Nem számított, mennyire volt késő, vagy mennyire voltunk kicsik, anyukánk mindig felébresztett, ha apa következett, és lekísért bennünket a nappaliba a tévéhez." - meséli a Jim Henson Company elnöke. 

"Apa azokért a pillanatokért élt, amikor mindenki annyira nevetett, hogy nem is tudott beszélni." - emlékszik vissza az ifjú Henson.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.