Ma hirdetnek ítéletet a Stohl-perben

Módosították a vádat Stohl András perében. A vádhatóság szerint a színész súlyos testi sértés helyett maradandó fogyatékosságot okozott, amikor tavaly májusban Fót felé haladva áttért a szembejövő sávba és két szabályosan haladó autóval ütközött.

Ma várhatóan ítéletet hirdet első fokon a súlyos testi sértést okozó, ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntettével vádolt Stohl András ügyében a Buda Környéki Bíróság. Az Origo tudósítása szerint súlyosbította az ügyészség a vádat: az ügyész letöltendő börtönt kért, és a színész ügyvédje is azt mondta, hogy a legtöbb, amiben reménykednek, a felfüggesztett szabadságvesztés. 

A Stohl András elleni vádat az ügyész "súlyos testi sértést okozó" helyett "maradandó fogyatékosságot okozó, ittas állapotban elkövetett" járművezetés bűntettére módosította az időközben elkészült orvosszakértői vélemény alapján. A bíróság délután egy órakor hirdet ítéletet az ügyben.

A vádirat szerint a színész 2010. május 8-án hajnalban Fót felé haladva körülbelül 120 kilométeres sebességgel a záróvonalat átlépve áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol két, szemből szabályosan közlekedő gépkocsival is ütközött. A baleset következtében a két gépkocsi utasai közül egy súlyosan, három pedig könnyen megsérült.

A Bors nemrég arról számolt be, hogy Stohl András ügyvédet váltott: a korábban a védelmét ellátó dr. Somos Zoltánt lecserélte dr. Péchy Kristófra, aki a többi közt Császár Elődöt védte. A Blikknek nyilatkozó Kamarás Péter ügyvéd szerint semmiképp nem használna Stohl Andrásnak, ha letöltendő börtönbüntetést kapna a mai tárgyaláson.  "Úgy gondolom, a leülés soha nem használ, hanem inkább egy egyéni, nevelő célzatú büntetés, mert az jobban beépül az emberbe. A börtön megnyomorítja az ember lelkét, személyiségét. Tapasztalataim szerint többet ér egy olyan büntetés, amely figyelmezteti őt, és aminek visszatartó ereje van. Nem olyan büntetés szükségeltetik, amely földbe dönt, hanem ami visszatart" - nyilatkozta az ügyvéd.

Bíró Anita pszichológus ellenkező véleményen van: szerinte visszaesőknél a börtön használ a legjobban, azoknak, akik először hibáznak, elég a figyelmeztetés. A nevükben is benne van a visszaesőknek, hogy visszaesnek, vagyis nem használ nekik a könnyebb büntetés, hiszen ugyanúgy hibáznak még egyszer, és még egyszer. A végtelenségig nem lehet csinálni, hogy csak kisebb, könnyedebb büntetést kapnak, mert nem veszik komolyan – mondta a szakember. 

(Forrás: hirado.hu)

Stohl András bűnösnek érzi magát
Stohl András pere. Buda környéki Bíróság. Budapest 2010.12.14. Fotó: Bócsi Krisztián
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.