Ma és holnap még derűs, kedden már viharos lesz az idő

Vasárnap és hétfőn túlnyomórészt napos, száraz időre számíthatunk, ám hétfős este néhol már jöhetnek záporok, zivatarok. Az augusztus 20-ai időjárás várhatóan hűvösebb, csapadékosabb és viharosabb lesz.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap derült, napos, csapadékmentes idő várható. Elsősorban a Fertő-tó térségében időnként megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet délután 30, 34, késő este 20, 26 fok között alakul.

Hétfőn is túlnyomóan derült lesz az ég, csak estefelé növekszik meg nyugaton helyenként a felhőzet, ott már egy-egy zápor, zivatar is lehet. Napközben időnként megélénkül a délkeleti, déli szél. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.

Augusztus 20-án, kedden nyugat felől megnövekszik a felhőzet, de keleten még hosszabb napos időszakokra is számíthatunk. A jelenlegi számítások szerint napközben a Nyugat-Dunántúlon eső, záporeső valószínű, a Dunántúl keleti felén, a Duna-Tisza közén, majd este már a Tiszántúlon is zápor, zivatar alakulhat ki, egy-egy hevesebb zivatar is lehet jégesővel, felhőszakadással.

Az északnyugati szél egyre nagyobb területen megerősödik, főként a Dunántúlon és a főváros térségében időnként viharossá fokozódik. Zivatarok idején is számíthatunk viharos széllökésekre. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 21 és 27, keleten még 27 és 32 fok között alakul. A csapadék és a hőmérséklet eloszlásában az átlagosnál nagyobb a bizonytalanság! – írja honlapján az OMSZ.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.