Ma kiderülnek a pótfelvételi ponthatárok

Ma derül ki, ki jutott  második esélyhez. Kihirdetik a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait. Ekkor dől el, hogy a csaknem 8200 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.

Azokat a jelentkezőket, akik megadták a mobilszámukat, a ponthatárok kihirdetése után sms-ben is értesítik. Aki felvételt nyert, az a felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat a felsőoktatási intézménytől kapja meg szeptember első napjaiban. A pótfelvételiben meghirdetett szakok esetében - ha a szakot korábban az általános eljárásban is meghirdették - a ponthatár nem lehet alacsonyabb annál, mint amit az általános eljárásban, július 23-án nyilvánosságra hoztak.

Az idei felsőoktatási pótfelvételi eljárás keretében csaknem 8200-an adták be jelentkezésüket,  azonban mindenki csak egy helyet jelölhetett meg. A jelentkezők 73 százaléka alapképzésre és osztatlan mesterképzésre, 17 százalékuk felsőoktatási szakképzésre, 10 százalékuk pedig mesterképzésre próbál bejutni.

A legtöbben a jogi, a gazdaságtudományi és a műszaki területhez tartozó képzéseket jelölték meg, a legnépszerűbb szakok közé a jogász, a gazdálkodási és menedzsment, a kereskedelem és marketing szakok tartoznak. A tíz legnépszerűbb szak között van a gépészmérnöki, a programtervező informatikus és a műszaki menedzser is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.