M.I.A. bemutatott Amerikának

Az amerikai televíziózás legnagyobb éves sporteseménye, a Super Bowl, pontosabban annak félidei műsora ezúttal sem telt el botrányos megmozdulás nélkül. A közvélemény idegeit ezúttal az ázsiai származású rapper-énekesnő, M.I.A., pontosabban az ő középső ujja borzolta föl.

A show főszereplője az 53 éves Madonna volt, aki ígéretéhez hűen most először adta elő nagyközönség előtt a pénteken megjelent, Nicki Minaj és M.I.A. énekesnők közreműködésével készült dalát, a Give Me All Your Luvin'-t. Bár a pop királynője néhány nappal korábban azt is megígérte, hogy a show nélkülözni fogja a csupasz mellbimbókat (emlékezetes: 2004-ben Justin Timberlake közreműködésével Janet Jackson egyik becses testrésze villant fel a műsorban, nagy közfelháborodást keltve ezzel), a műsor még sem volt mentes a botránytól.

Ezúttal M.I.A. volt az, aki megsértette az érzékenyebb lelkű tévénézőket azzal, hogy élő adásban bemutatott a kamerának. A merész húzásra magyarázatul szolgál, hogy az énekesnő a dal szövegének egy indokolt részénél mutatta föl középső ujját, az udvariatlan gesztus tehát nem a több százmillió nézőnek lett címezve – bár valószínű, hogy ez keveseket nyugtat meg.

Az NBC tévétársaság már bocsánatot is kért az általuk is elítélt obszcén gesztusért, és hibásnak vallja magát, amiért lekésték M.I.A. mutogatását, így nem sikerült azt kitakarni. A Super Bowl félidei showját ugyanis a legtöbb élő műsorhoz hasonlóan néhány perc késéssel láthatják a nézők, hogy a szerkesztőknek legyen ideje cenzúrázni az ilyen eseteket.

Madonna, egyébként sokat dicsért, valamivel több mint 12 perces fellépése alatt az új dal mellett pályafutásának több nagy slágerét is előadta. Így hallható volt a Vogue, az LMFAO-val közösen a Music, az Express Yourself Cee Lo Green közreműködésével, valamint a Like A Prayer is.

Madonna MDNA című legújabb nagylemeze március végére várható, többek között a Give Me All Your Luvin'-t jegyző Martin Solveig, a kilencvenes években az énekesnővel a Ray Of Light-on dolgozó William Orbit, valamint például Benny Benassi produceri közreműködésével.

Forrás: Lángológitárok blog és Billboard.com

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.