Luxusvilla épült a felhőkarcoló tetejére Kínában

Hat év kitartó munkája mehet veszendőbe, ha - mint a jelek mutatják - Peking egyik neves orvosának valóban le kell bontania a város nevezetességévé vált építményét, egy 26 emeletes épülettömb tetejére alkotott luxusvilláját.

A tulajdonost az interneten megjelent képek "buktatták le", illetve a hatóságok csak ez után kötelezték az illegális építmény - 15 napon belüli - lebontására. Csang Pi-csing egyébként a legfelső emeleten 340 négyzetméter lakóterület jogos birtokosa.

Az alatta lakók már egy ideje nehezményezték, hogy az "átalakítási" munkálatokat gyakran éjszaka végezték, s Csang arrogánsan reagált a panaszaikra. Az is kiderült, hogy a zaj mellett időnként beázások keletkeztek, de átmeneti gázszivárgást is okozott már a belső-külső rekonstrukció.

A kínai online média és a sajtó hétfőn képes beszámolókat kezdett közölni az egyébként igen látványos, méretes, sziklás hegyoldalt imitáló közegbe épült, szép és dús növényzettel körbevett lakóhelyről.

A többség azonban nem az elismerését és csodálatát, hanem inkább a felháborodását fejezte ki, mondván, hogy egy újabb kiváltságos ember járhat a tilosban, büntetlenül. A lakók is hangosabban kezdtek panaszkodni, hogy félnek, a hozzátoldás megterheli az épület vezetékrendszerét, struktúráját, egyszóval: veszélyes.

Az illetékes Hajtien kerületi hatóság kedden azt közölte, hogy a kétszintes építményt lebontatják, kivéve, ha azt maga a tulajdonos megteszi, vagy igazolja, hogy engedéllyel építkezett. Erre vonatkozó dokumentumokat egyelőre még nem láttak.

Csang Pi-csingnek hagyományos orvoslással foglalkozó vállalkozása van, és korábban tagja volt a kerületi tanácskozó testületnek is. A Beijing Times című lapnak azt nyilatkozta, hogy egyeztetni fog a kerülettel, s tisztázásképpen annyit még hozzátett, hogy szerinte a ráépítést nem lehet villának nevezni, az csupán egy "díszkert".

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.