Luxusjachtján fogták el a csaló milliárdost

Megtagadta az együttműködést a nyomozó hatóságokkal az extravagáns orosz üzletember, Szergej Polonszkij. Az egykori milliárdos építési vállalkozót pénteken Kambodzsában vették őrizetbe, majd vasárnap kitoloncolták Oroszországba, ahol több milliárd rubeles csalással vádolják. A 42 éves férfi azóta bedőlt vállalata ugyanis nem fejezte be több tervezett moszkvai lakónegyed építését, a vásárlók által kifizetett előleget viszont nem adta vissza. A hírek szerint legalább nyolcvan embert károsított meg – írja a Newsru.com.

A kambodzsai érdekeltségekkel is rendelkező Polonszkij fénykorában azzal tett szert kétes hírnévre, hogy egyszer állítólag azt mondta: akinek nincs egymilliárdja (persze dollárban), az elmehet a p…ba. Aztán neki is súlyos anyagi gondjai támadtak, 2013-ban Kambodzsába menekült, és még az év októberében az Interpolon keresztül körözést adtak ki ellene. Akkor egy időre őrizetbe is vették, ám utóbb szabadon engedték. Most a nemzetközi letartóztatási parancs alapján fogták el jachtja fedélzetén, állítólag helikopteres és rohamcsónakos különleges egységek bevetésével. Vele együtt rendőrkézre került környezetének több tagja is.

Közben megkezdték a Kambodzsában lévő vagyonának felmérését: sajtóértesülések szerint ingatlanjai, sőt egész szigetei is vannak a délkelet-ázsiai országban. A volt milliárdost jelenleg a híres moszkvai fogházban, a Matrosszkaja Tyisinában tartják előzetes letartóztatásban. (Munkatársunktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.