Luxusba érkezik Vilmos és Katalin másodszülöttje

Születése pillanatától luxuskörülményekre számíthat Vilmos herceg és Katalin hercegnő hamarosan érkező második gyermeke, aki London egyik legpatinásabb, az első 24 órára ötezer fontot (több mint kétmillió forintot) számlázó kórházi lakosztályában jön a világra.
A brit királyi ház illetékesei a hercegi utód érkezésének körülményeiről tartott csütörtöki háttérbeszélgetésen megerősítették, hogy Katalin az észak-londoni St. Mary's kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján hozza világra másodszülöttjét, várhatóan április második felében.

Ugyanitt született 33 éve Vilmos herceg, Károly brit trónörökös és a néhai Diana hercegnő idősebb fia - a brit trón majdani várományosa -, két évre rá öccse, Harry herceg, 2013 júliusában pedig Vilmos és Katalin elsőszülöttje, György herceg is. A klinika így azzal büszkélkedhet, hogy az Egyesült Királyság két majdani uralkodója is falai között született. II. Erzsébet királynő és Károly herceg után ugyanis Vilmos, utána pedig az idén kétéves György örökli a koronát.

A Lindo Wing az első teljes napra ötezer fontot, minden további éjszaka után ezer fontot számláz.

Ezért a pénzért azonban luxusszállodákat megszégyenítő ellátás jár. A kórház konyháján első osztályú séfek főznek, a lakosztályban műholdas televízió, wifi, két fürdőszoba és naponta cserélt friss virágcsokor-költemény szolgálja majd Katalin és a valószínűleg szintén beköltöző Vilmos kényelmét.

Az udvari illetékesek állítása szerint Vilmos és Katalin nem tudja, hogy második gyermekük fiú lesz-e vagy leány.

Ennek azonban a trónutódlás sorrendje szempontjából már nincs jelentősége. A brit kormány által négy éve elindított, az új törvény minapi kihirdetésével épp most kiteljesedett reformfolyamat ugyanis felszámolta azt a több évszázados diszkriminatív előírást, amely szerint az uralkodó fiúleszármazottai előnyt élveztek a trónöröklésben, akkor is, ha volt idősebb leánytestvérük.

Ennek érelmében ha Vilmosnak és Katalinnak leánygyermeke születik, ő lesz és marad - Károly trónörökös, valamint Vilmos és György után - a negyedik a trónutódlási sorban, akkor is, ha később születik egy öccse.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.