Lövöldöző ámokfutó Washingtonban

Egy gépjárműből lövöldöző ámokfutó négy emberrel végzett, másik ötöt megsebesített az amerikai fővárosban kedd este.

A rendőrség közlése szerint a tettes valóságos golyózáport zúdított az utcán "emberek egy csoportjára" Washington délkeleti részén. Kórházi források szerint egy áldozat a helyszínen vesztette életét, egy másik kórházba szállítás közben, a harmadik pedig a műtőasztalon halt meg.

A negyedik áldozat, akit válságos állapotban szállítottak kórházba, szerda reggel halt meg. A halottak és a sebesültek mindegyike 20-as, 30-as éveiben járó fiatal volt, kivéve egy tizenévest.

A rendőrség az eset után üldözőbe vette a feltételezett lövöldözőt, aki a szomszédos Maryland államba menekült furgonjával. A helikopterrel támogatott üldözés közben négy rendőr könnyebben megsérült, amikor járőrkocsijukkal karamboloztak.

Három férfit vettek őrizetbe az ügyben - egyiküket gyilkosságért körözték -, és egy lőfegyvert lefoglaltak.

A lövöldözés oka egyelőre nem tisztázott. Phil Mendelson, a washingtoni városi tanács közbiztonsági bizottságának elnöke azt mondta: a környéken korábban már előfordultak kábítószeres erőszakcselekmények. A rendőrség nem zárta ki, hogy esetleg bandák közötti leszámolás történt.

 

Segítenek felkelni a földről egy asszonynak, akire rálőttek egy gépjárműből Washington délkeleti részén
Washington, 2010. március 31. Segítenek felkelni a földről egy asszonynak, akire rálőttek egy gépjárműből Washington délkeleti részén 2010. március 30-án este. A tettes golyózáport zúdított a járókelőkre és kilenc embert meglőtt. Közülük hárman életüket vesztették.Három embert vettek őrizetbe az ügyben. A lövöldözés oka egyelőre nem ismert. (MTI/AP/The Washington Post, Sarah L. Voisin)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.