Lövöldözésbe torkollt egy pedofil férfi letartóztatása

Két szövetségi rendőrbíró és egy rendőrnyomozó megsebesült hétfőn, amikor New Yorkban megkísérelt őrizetbe venni egy gyerekmolesztálásért körözött férfit. A lövöldözésben a gyanúsított életét vesztette.

A pedofil bűncselekményekkel vádolt Charles Richard Mozdir ellen 2012. június 15-én adtak ki egymillió dolláros elfogató parancsot, miután nem jelent a San Diegó-i bírósági tárgyalásán. A férfi előzőleg 250 ezer dolláros óvadékot fizetett ki.

A 32 éves Mozdir az ügyészség szerint fajtalankodás ötrendbeli bűntettét követte el 14 évnél fiatalabb gyerekekkel, és megpróbált megakadályozni egy tanút abban, hogy vallomást tegyen. A férfi egy hétéves kisfiút molesztált, akit egy baráti pár bízott a gondjaira. A rendőrök gyermekpornográfiát találtak a gyanúsított mobiltelefonján és a számítógépein.

A férfit Georgiában, Kaliforniában és Mexikóban is körözték. Az esettel vasárnap este a CNN televízió bűnügyi műsora is foglalkozott, a rendőrök egy nézőtől kaptak tippet Mozdir hollétével kapcsolatban.

A lövöldözés az alsó-manhattani városrészben, egy lakásban tört ki, a New York-i Egyetem és egy forgalmas metróállomás közelében.

William Bratton New York-i rendőrfőnök és Bill da Blasio, a metropolisz polgármestere közös sajtóértekezleten jelentette be, hogy a sebesült hatósági emberek állapota stabil.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.