Lövöldözés egy bécsi szikh imaházban

Tizenegyen megsérültek Bécsben vasárnap egy indiai vallási közösség templomában lezajlott lövöldözésben, illetve az azt követő dulakodásban - közölte az osztrák rendőrség.A különböző szikh imaházak közötti feszültség állhat az incidens hátterében.

A röviddel az eset után kiadott, első rendőrségi tájékoztatásban még az állt, hogy akár harmincan is megsérülhettek, később kilencre, majd tizenegyre módosították a sérültek számát.

A lövöldözés az osztrák főváros nyugati részében, Rudolfsheim városrészben álló szikh imahelyen történt, ahol mintegy kétszáz hívő gyűlt össze egy vallási ünnepre.

A rendőrségi tájékoztatás szerint a jelenlévők közül hatan nem értettek egyet a gyülekezetnek az istentiszteletet vezető tagjával, ezért az egyikük lőfegyverrel, a másik öt pedig késsel rátámadt a többiekre és megsebesített öt embert. A másik hat sérült a hat támadó, akiket végül a gyülekezet tagjai lefegyvereztek, s közben súlyosan megsebesítettek.

Az egyik, a gyülekezethez tartozó szemtanú szerint különböző szikh imaházak közötti feszültség áll az erőszakos incidens hátterében. A 2005 óta működő rudolfsheimi imaház prédikátorának tevékenységét régóta rossz szemmel nézték más bécsi szikh imaházakban, s utóbbiak tagjai megpróbálták maguk közé "visszaterelni" az oda járó híveket.

A szemtanú azt is elmondta: számítani lehetett rá, hogy történni fog valami, és erről néhány napja a rendőrséget is értesítették.

Sebesülteket visznek kórházba Bécs Rudolfsheim városrészében 2009. május 24-én, azt követõen, hogy lövöldözés, majd dulakokás  történt egy szikh imahelyen, ahol mintegy kétszáz hívõ gyûlt össze egy vallási ünnep alkalmából. A hívõk közül többen rátám
Sebesülteket visznek kórházba Bécs Rudolfsheim városrészében 2009. május 24-én, azt követõen, hogy lövöldözés, majd dulakokás történt egy szikh imahelyen, ahol mintegy kétszáz hívõ gyûlt össze egy vallási ünnep alkalmából. A hívõk közül többen rátám
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.