Lövöldözés egy gyerekzsúron

Egy ember meghalt, kilenc pedig megsebesült, amikor ismeretlenek félautomata fegyverekkel támadtak egy gyerek születésnapját ünneplő tömegre Detroitban – számolt be az wxyz.com.

A baseballpályán tartózkodó közel 400 emberre szombat este fél kilenc körül nyitottak tüzet. Egy húszéves férfi meghalt, egy negyvenhat éves állapota kritikus. Csodaszámba megy, de az áldozatok között nincsenek gyerekek.

A nyomozást nehezíti, hogy a résztvevők nem hajlandóak információval szolgálni a lövöldözésről. A tömeg hamar szétszéledt, aki mégis ott maradt, az egyszerűen nem működik együtt a rendőrséggel. „Gyerekek vannak odakint. Nagyon dühös vagyok. Nincs mentség arra, hogy miért nem beszél senki” – fakadt ki a sajtótájékoztatón Steve Dolunt, Detroit rendőrfőnök helyettese. „Viselkedjenek felnőttként, és mondják meg, mi folyik itt” – mondta.

A rendőrség szerint legalább két félautomata fegyverből adtak le lövéseket, és a halálos áldozat lehetett a kiszemelt célpont.

Egy embert őrizetbe vettek szabálysértés miatt, de nem tisztázott, hogy van-e köze a lövöldözéshez. A nyomozók egy piros autó tulajdonosát is keresik. A kocsit összetörve és elhagyva találták a pálya közelében. A nyomokból ítélve az autóban ülők is megsérültek a lövöldözés során.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.