Vesén lőttek egy menekültet a szlovák–magyar határnál

Öt, Győr felől érkezett gépkocsit akartak igazoltatni a magyar határhoz közeli Nagymegyeren (Velký Meder) hétfőre virradó hajnalban a szlovák vámosok.

Négy jármű megállt, a magyarországi rendszámú Mazda azonban nagy sebességgel továbbhajtott, ezért a rendőrök üldözőbe vették, figyelmeztető lövéseket adtak le, melyek közül az egyik eltalálta az autó hátsó kerekét.

A sofőr igyekezett elmenekülni, de rövidesen elfogták. A gépkocsiban egy sérült, megbízható értesüléseink szerint 26 éves szír migráns nő maradt, akinek a veséjét találta el az egyik lövedék. A dunaszerdahelyi kórházba szállították őt, ahol azonnal megműtötték, nincs életveszélyben.

Mindeközben átvizsgálták a további, magyar, német és román rendszámú autókat, valamint a budapesti taxit is. A gépkocsikban összesen tizenegy migránst találtak, akiket átadtak a szlovák idegenrendészeknek – adta hírül a noviny.sk hírpotál.

Érdeklődésünkre Andrea Dobiásová pozsonyi belügyi szóvivő a hírt megerősítette, azt azonban egyelőre nem tudta megmondani, milyen nemzetiségűek voltak a migránsok. Csupán annyit közölt, hogy minden bizonnyal Németországba igyekeztek, és azért választották a szlovákiai kerülő utat, mert az osztrákok megerősítették határaik őrzését, vasárnap Hegyeshalomnál ellenőrizték a járműveket.

Megtudtuk azt is, hogy emiatt ismét több migráns tűnik fel a magyar–szlovák–osztrák hármashatár környékén.

Néhány napja a D2-es autópályán tartóztattak fel tíz migránst, akik Ausztria felől gyalog mentek Pozsonyba, onnan pedig Csehországon át Németországba akartak eljutni.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.