Lóvédelmi szabályok a bécsi fiákerekre

Akcióba lendültek az osztrák állatvédők: lóvédelmi jogszabályokat terjesztettek a parlament elé.

A bécsi Burg jellegzetes romantikus fiákereit általában két ló húzza. A régies járművel kedvelt célpontjai a turistáknak és legalább annyira hozzátartoznak a városhoz, mint a Práter - írja a Local.

Csütörtökön azonban egy olyan törvényjavaslatot nyújtottak be az osztrák parlamentben, amely nagyobb védelmet nyújtana a lovaknak. Ulli Sima (SPÖ) állatjóléti tanácsnok és környezetvédelmi szóvivő szerint a céljuk, hogy egyetlen lovat se lehessen dolgoztatni, amikor 35 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Emellett számos intézkedéssel javítanának az állatok életén. Többek között korábban kellene befejezniük a munkát, a jelenlegi 10-től 9-ig tartó munkanapjuk egy órával rövidülne. Minden másnap pihenőnapot kellene biztosítani nekik és rendszeres egészségügyi és fitnesz ellenőrzésen kellene, hogy részt vegyenek, hogy biztosan alkalmasak legyenek a munkára.

A fiákereseknek ezen kívül bizonyítaniuk kell, hogy a lovaikat megfelelően trenírozták erre a munkára, illetve a temperamentumuk is alkalmas rá. 

A bécsi állatvédelmi szövetség üdvözölte a javaslatot, azonban a fiákeresek szerint az üzletük meg fogja szenvedni a szigorú szabályozást. 

Tavaly júliusban a salzburgi fiákereseknek már fel kellett függeszteni a munkát, mert 35 fok fölé ment a hőmérséklet.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.