Lopott autókra vadásznak Budapesten

Gépjármű-felderítési akciót tart szombaton a fővárosban a rendőrség és több polgárőrszervezet. A legutóbbi akció alkalmával egy nap alatt több mint 57 ezer rendszámot ellenőriztek, és kilencven körözött autó került elő.

Az akció eligazításán Tóth Gábor budapesti rendőrfőkapitány elmondta: tavaly 20,7 százalékkal kevesebb gépkocsit loptak el a fővárosban, mint az előző évben, tíz év alatt pedig negyedére csökkent az autólopások száma. Tóth Gábor hozzátette, ez többi között a polgárőrség és a rendőrség együttműködésének köszönhető.
A rendőrfőkapitány egyúttal megköszönte a szombati akcióban részt vevő mintegy hetven polgárőrnek, hogy szabadidejüket áldozzák a budapesti közbiztonságért.

Az akcióban használt Mátrix Police elnevezésű automata rendszámfelismerő rendszer egy, a gépjárműforgalmat figyelő videokamerából és egy képfeldolgozó számítógépből áll, van kézi és járőrautóba szerelhető változata is.
Az októberi Mátrix akció alkalmával a fővárosban egy nap alatt több mint 57 ezer rendszámot ellenőriztek, és kilencven körözött személyautó került elő.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.