Autót lopott, ivott, vezetett, karambolozott - mindezt jogsi nélkül

Lopott személyautóval, ittasan okozott közlekedési balesetet egy férfi Szegeden, ráadásul a vétkes sofőrnek nem volt jogosítványa - tájékoztatta a rendőrség csütörtökön az MTI-t.

A szegedi rendőröket szerda délután riasztották egy balesethez: egy gépkocsi az egyik forgalmas kereszteződésnél hátulról beleszaladt egy másik autóba, s nekitolta azt egy trolibusznak - mondta Szenti Szabolcs.

A vétkes sofőrt ismerték a járőrök, a férfi korábban már tíz alkalommal volt büntetve. Kiderült, hogy a gépkocsit, amellyel a balesetet okozta, néhány perccel korábban lopta el a tulajdonostól, aki csak addig hagyta őrizetlenül járművét, amíg udvarának kapuját becsukta - közölte a hadnagy.

A szondáztatás során bebizonyosodott, hogy a vétkes sofőr - aki soha nem is rendelkezett jogosítvánnyal - a baleset előtt jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott és gyógyszerek hatása alatt is állt - tudatta a szóvivő.

A férfi ellen egy svéd állampolgár szegedi kirablása miatt elfogatóparancs is érvényben volt, így lopás és ittas járművezetés mellett rablás miatt is büntetőeljárás indult ellene.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.