Lopott terepjárók egy törökbálinti családi háznál

Több mint tíz, lopásból származó gépkocsit és számos autóalkatrészt foglaltak le a rendőrök Törökbálinton és Fóton, a bűncselekmény két gyanúsítottját őrizetbe vették - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője pénteken az MTI-vel.

Egy törökbálinti ház előtt és annak udvarában egy-egy Honda típusú terepjárót találtak szerda este a Készenléti Rendőrség és a Budaörsi Rendőrkapitányság közös felderítő tevékenységének eredményeként - mondta el Beluzsárné Belicza Andrea. Az utcán parkoló autó egyedi azonosítójelei hamisak voltak, a járművet a Budapesti Rendőr-főkapitányság körözte, míg a másik terepjáróra a budaörsi rendőrök adtak ki körözést.

Törökbálint hétvégi házas övezetében, egy udvarban további öt, ugyanilyen típusú gépjárműre bukkantak, ezek közül négyet Budapestről, illetve Pest megyéből loptak el.

A hétvégi házban tartott házkutatáskor autóalkatrészeket, a lopáshoz használt elektronikai eszközöket és GPS-jelzavarókat is lefoglaltak a nyomozók, akik ezután az egyik gyanúsítotthoz köthető fóti helyszínen szintén - valószínűleg bűncselekmény révén szerzett - gépkocsikat találtak, egyet sértetlenül, hármat szétszedett állapotban.

A Budaörsi Rendőrkapitányság lopás alapos gyanúja miatt egy 43 éves dunaújvárosi és egy 48 éves budapesti lakos ellen, szakértők bevonásával indított eljárást. Mindkettőjüket Törökbálinton fogták el, majd a kihallgatásukat követően őrizetbe vették. Mint utóbb kiderült, a dunaújvárosi férfi ellen több elfogatóparancs volt érvényben - közölte Beluzsárné Belicza Andrea.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.