Százmillió forintnyi óra és ékszer tulajdonosait keresi a rendőrség

Közel 100 millió forint értékű arany ékszert, órákat és több millió forint készpénzt, valutát is találtak egy debreceni tolvajnál.
A 47 éves V. Károly az eddigi adatok alapján 2013. év eleje és 2015. év júniusa között az ország különböző településein követett el vagyon elleni bűncselekményeket. A férfi ellen a  Debreceni Rendőrkapitányság 09010/913/2014. bűnügyi számon lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást - írja a police.hu

A gyanúsított a bűncselekmények helyszíneire hasonló módszerrel – akrobatikus ügyességgel – jutott be. Jellemzően a lakóházak emeletére mászott fel, majd az ott található ablakokat, teraszajtót befeszítve jutott be a lakásokba. Főleg a lemezszekrényeket és széfeket kereste, amelyekből kizárólag készpénzt, értékes órákat és ékszereket lopott el. A betöréseket többnyire hétvégén, vagy ünnepnapokon, az éjszakai órákban követte el, amikor a sértettek nem voltak otthon.

Az Országos Rendőr-főkapitányság összehangolt rendőri intézkedésekkel bukkant a férfi nyomára. Az eljárás során feltárt bizonyítékok alapján ezután V. Károly megalapozottan gyanúsítható több bűncselekmény elkövetésével, ezért 2015. június 12-én a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elfogták.

A Debreceni Rendőrkapitányságon a bűnjelként kezelt ékszerek közül többet is felismertek a sértettek, ugyanakkor számos olyan tárgy van még a rendőrség birtokában, melyek tulajdonosa ismeretlen

Ezért tettek közé öt hosszú, képes mellékletet. Aki a képeken látható értékes órák és ékszerek közül bármelyiket felismeri és azt a fentiekben ismertetett módszerrel tulajdonították el tőle, jelentkezzen személyesen a sérelmére elkövetett bűncselekmény helye szerint illetékes rendőrkapitányságon és vigye magával az ékszerek tulajdonjogát igazoló, illetve a rendelkezésre álló egyéb dokumentumokat, esetleg fotókat is.

Lehetőség szerint írjon e-mailt az orfkkoordinacio@orfk.police.hu címre, amelyben megadja nevét, lakcímét, elérhetőségi adatait, valamint az ügyében eljáró nyomozóhatóság nevét és az ügyszámot. A rendőrség munkatársai rövidesen felveszik a kapcsolatot Önnel. Amennyiben nem áll módjában személyesen vagy e-mail útján kapcsolatba lépni a rendőrséggel, hívja a 107 vagy 112 segélyhívó telefonszámot.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.