Lőkösházán fogták el a terrorizmus segítőit

Egy ismert iszlám hitszónokot, Trevor Brooksot és társát sikerült letartóztatnia a magyar hatóságoknak múlt szombaton Lőkösházán. A rendőrség tájékoztatása szerint a két férfi éveket töltött börtönben Nagy-Britanniában, terrorcselekmény finanszírozása miatt.

A Bukarestbe tartó vonatról szedték le a rendőrök Simon Jonathan K-t és Trevor B-t. A rendőrség tájékoztatása szerint egyiküknél volt ugyan egy angol vezetői engedély, a másik azonban csak egy Koránt adott át a rendőröknek.

Blikk információ szerint a rendőröknek Nagy-Britannia egyik közellenségét sikerült elfogni Trevor Brooks személyében. A ismert iszlám hitszónok éveket töltött börtönben társával terrorizmus finanszírozása miatt.

Trevor Brooks, felvett nevén Abu Izzadeen 2006-ban
Trevor Brooks, felvett nevén Abu Izzadeen 2006-ban
Reuters

Brooks és K. már azzal is törvényt sértett, hogy engedély nélkül elhagyták Nagy-Britanniát, mivel ehhez hatósági engedélyre lett volna szükségük.

A Blikk azt írja, Brooks egy londoni mecsetben tartja gyűlöletkeltő beszédeit, és kapcsolatban állhat az al-Kaida terrorszervezettel. Beszédeiben sokszor dicsőítette az öngyilkos merénylőket. Áprilisban azért nem kapott brit útlevelet, mert az angol hatóságok attól tartottak, hogy Szíriába szökik és csatlakozik az Iszlám Államhoz.

Brookst egy magyar fogdában őrzik, de a rendőrség nem hozta nyilvánosságra, hogy melyikben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.