Lőfegyvereket is lopott el egy betörő

Háztartási tárgyak mellett engedély nélkül tartott éles lőfegyvereket és lőszereket loptak el egy makói házból. A puskát és a pisztolyt egy orgazdánál találták meg kedden.

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Jászai Linda elmondta: június 14-én jelentették a rendőrségen, hogy betörtek az Almási utca egyik családi házába, és különböző háztartási tárgyakat tulajdonítottak el.

a makói rendőrök elfogták a feltételezett elkövetőt, a 35 éves helybeli B. Lászlót, aki beismerte, hogy a házból egy diplomatatáskát is ellopott, amelyben lőfegyvereket és azokba való lőszereket talált. A férfi egyik ismerősét kérte meg, hogy értékesítse a nem várt zsákmányt.

A rendőrök kedden a Terrorelhárítási Központ munkatársainak közreműködésével otthonában fogták el az orgazdát, a 47 éves S. Bélát. A nyomozók lefoglalták a fegyvereket és a hozzájuk tartozó lőszereket is.

A Makói Rendőrkapitányság lőfegyverrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást S. Béla ellen. B. Lászlót - akit őrizetbe vettek és kezdeményezték előzetes letartóztatását - lopással is gyanúsítják.

A nyomozók megállapították, hogy a betörés sértettje - aki más ügyben előzetes letartóztatásban van - szintén illegálisan jutott a fegyverekhez, így ellene is büntetőeljárás indult.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.