Liz Taylor a legjobban kereső halott híresség

Leszorította a trónról a pop királyát az Oscar-díjas színésznő: az elmúlt évben 210 millió dolláros – 45 milliárd forintos – keresetével a Forbes listájának élén áll. Az összeg nagy része az egykori filmcsillag ékszereinek, jelmezeinek árveréséből származik.

A Forbes most közzétett listáján azokat a néhai sztárokat találjuk, akik 2011 októbere és 2012 októbere között a legtöbbet kaszáltak.

Egy év alatt Liz Taylor keresett a legtöbbet. 210 millió dolláros bevételének nagy része ékszerei, jelmezei, ruhái eladásából származik, e mellett ingatlaneladásokból és a filmjeiből is befolyt némi pénz.

Az ötvenesztendős korában elhunyt Michael Jackson halála óta megnőtt a kereslet albumai iránt. Tavaly ő vezette a Forbes legjobban kereső halott sztárokat felsorakoztató listáját, azonban idén 145 millió dolláros keresete csak a második helyre volt elég. A Forbes ugyanakkor azt írja, nem kizárt, jövőre ismét átveszi a vezetést a zenei eladásokból és más vállalkozásokból származó jövedelmeinek hála.

Elizabeth Taylor keresett a legtöbbet
Elizabeth Taylor arrives for a play in Los Angeles in this December 1, 2007 file photo. Taylor, one of the most alluring actresses of the 20th century, has died at the age of 79 at Cedar Sinai Hospital in Los Angeles ABC News reported on March 23, 2011. REUTERS/Mario Anzuoni/Files (UNITED STATES - Tags: ENTERTAINMENT OBITUARY)

A harmadik helyen Elvis Presley áll 55 millió dollárjával. Úgy tűnik, a "Hount Dog" és a "Heartbreak Hotel" című slágerek még mindig kelendőek.

A negyedik hely Snoopy atyjáé, vagyis Charles Schulzé, aki 37 millió dollárt keresett az idén. 17 milliós bevételével a reggae királyáé, Bob Marley-é az ötödik hely.Őt követi John Lennon, a hetedik helyen pedig 10 milliós bevételével Marilyn Monroe és Albert Eistein osztozik.

A nyolcadik legjobban kereső egykori híresség Theodor Geisel gyermekkönyvíró, a kielncedik Steve McQueen amerikai színész, producer, a tizedik pedig Bettie Page, a pin-up királynője.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.