Lisztériával szennyezett az Aldiban árusított szeletelt turistafelvágott

Lisztéria baktériummal szennyezett a ZIMBO Perbál Kft. által gyártott és az ALDI magyarországi üzleteibe szállított egyik Szeletelt Turista felvágott - tájékoztatta ZIMBO Perbál Kft. az MTI-t.

Mindez egy belső rutinellenőrzés során csütörtökön derült ki. A felvágott lejárati ideje 2010.07.08., tételazonosító száma: 623842.

A cég saját hatáskörben visszahívta a terméket a forgalmazó helyekről. Egyben felhívja a vásárlók figyelmét, hogy amennyiben vettek a szóban forgó termékből, azt a vásárlás helyére vigyék vissza, az ellenértéket a forgalmazó helyben megtéríti.

Az ügyben a cégnél azonnal elrendelt vizsgálat során kiderült, hogy a közelmúltban végrehajtott gépkarbantartás után nem kellő alapossággal végezték el a csomagoló gép tisztítását, fertőtlenítését. Az innen származott szennyeződéssel a szóban forgó termék Listeria monocytogenes baktériummal szennyeződött. A cég elrendelte az üzemegység szigorított vizsgálatát és fertőtlenítését.

A ZIMBO közleménye szerint a cég az illetékes hatósággal - ez a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal (MgSZH) - együtt a teljes üzem felülvizsgálatát elvégzi és az úgynevezett "jó gyártási és higiéniai gyakorlat"-hoz szükséges módosításokat végrehajtják a cégnél. E folyamat teljes lezárásáig az érintett termék forgalmazását felfüggesztjük - közölte a társaság.

Márton Zsófia minőségirányítási vezető elmondta: mintegy 73 kilónyi felvágott került ki az ALDI áruházlánc üzleteibe, az ország egész területére, külföldre viszont nem.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.