Az afrikai Lisimba nevet kapta az állatkert kis orrszarvúja

A Lisimba nevet kapta a Fővárosi Állat- és Növénykert öthetes orrszarvúja. A városligeti intézmény a hónap elején hirdette meg a szavazást honlapján, amelyre összesen 2260 voks érkezett. A nyolc választható névből - amelyek mindegyike afrikai fiúnév, és az anyaállat nevéhez (Lulu) hasonlóan L betűvel kezdődik - a Lisimba kapta a legtöbb, 456 szavazatot, ami az összes voks 20,17 százalékát jelenti.

Az oroszlán jelentésű Lisimba név több Tanzániában beszélt nyelvben is használatos. Érdekesség, hogy az állatkertben október 22-én született, immár a Lisimba névre hallgató orrszarvú apja a colchesteri állatkertben élő Simba neve ugyancsak oroszlánt jelent a szuahéli nyelvben.

Az állatkert egy-egy szavazót sorsolt ki az interneten, illetve a helyszínen voksolók közül. A szerencse Sztankay Klárának és Horváth Miklósnak kedvezett, akik egy-egy családi belépőjegyet nyertek a városligeti intézménybe.

A kis orrszarvú egyébként szépen gyarapodik, születése óta körülbelül 25-30 kilogrammal nagyobb a tömege, és csütörtöktől már az istállóban is megnézhetik a látogatók.

Az ifjú orrszarvút és az anyaállatot eddig csak akkor láthatta a közönség közvetlenül, ha a kifutóban tartózkodtak, amikor az istállóban voltak, akkor csak egy monitor képernyőjén lehetett megfigyelni őket.

Lisimba anyjával, Luluval
Lisimba anyjával, Luluval
Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.