Lions Klub: jótékonysági opera-előadás gyerekeknek

Idén ötödik alkalommal kerül sor a Klauzál Lions Klub szervezésében a hagyományos jótékonysági gyerekelőadásra a Magyar Állami Operaházban.

Az ország legkülönbözőbb részéről - idén először a Vajdaságból is -, különbuszokkal érkeznek majd a kisiskolások az Operaházba. Az előadáson körülbelül ötszáz hátrányos helyzetű diák fog részt venni, de a rendezvényen jelen lesz Orbán Viktor miniszterelnök felesége, Lévai Anikó és az általa támogatott Vakok Batthyány László Gyermekotthonának tanulói is. A rászoruló gyermekek április 27-én, a Pomádé király új ruhája című előadást nézhetik majd meg.

A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége 1917-ben alakult Chicagóban, mára a világ legnagyobb humanitárius célú klubhálózatát építette fel. Fő célkitűzése a vakok és látássérültek ügyének szolgálata. A volt keleti blokk országai közül a magyarországi Klauzál Lions Klub az elsők között alakult, 1989 óta a Nemzetközi Lions Szövetség jelszavának („Szolgálunk“) megfelelően szolgálja és támogatja a hátrányos helyzetű embereket. A különböző adományokat rendezvényeik bevételéből és saját munkájukból finanszírozzák. Fő preferenciáik a hátrányos helyzetű gyerekek segítése. A klub egy huszonöt éve működő civil szervezet, amelyben mindenki társadalmi munkában dolgozik.  

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.