Lezuhant egy kisgép Nepálban

Egy kis légitársaság belföldi járataként üzemelő kisrepülőgép nem sokkal a katmandui felszállás után zuhant le pénteken reggel, a Manohara folyó közelében, kevesebb mint egy kilométerre a repülőtértől. Madárral ütközött, a fedélzetén tartózkodó mind a 19 ember életét vesztette.

A Sita Air nepáli légitársaság kétmotoros gépének személyzete nepáli volt, mind a hárman életüket vesztették, ahogy a 16 utas is: hét brit, négy nepáli, öt pedig kínai állampolgár volt. Mint a Reuters hírügynökség írja, a gép nem sokkal a katmandui felszállás után zuhant le a Manohara folyó közelében, kevesebb mint egy kilométerre a repülőtértől. 

A fedélzetén tartózkodó mind a 19 ember életét vesztette
A Nepalese police officer stands in front of the wreckage of a Dornier aircraft, owned by private firm Sita Air, at the crash site in Kathmandu September 28, 2012. A small plane crashed shortly after takeoff from the Nepali capital of Kathmandu on Friday, killing 19 people, including seven British and five Chinese passengers, an airline official said. REUTERS/Navesh Chitrakar (NEPAL - Tags: TRANSPORT DISASTER TPX IMAGES OF THE DAY)

Ratish Chandra Lal, a Katmandu repülőtér igazgatója megerősítette, hogy a szerencsétlenséget egy madár okozta, a pilóta az állattal való ütközésről tájékoztatta a légi irányítókat is.

A mostani repülőgép-szerencsétlenség immár a hatodik az elmúlt két évben Nepálban, ahol több mint egy tucat kisebb légitársaság működik, gépeikkel pedig gyakran a rossz időjárás ellenére is felszállnak, hogy megmutassák a hegyvidéki területeket a turistáknak. Mivel nincs jól kiépített úthálózat, a repülés az egyetlen módja, hogy a látogatók megcsodálhassák a tájat.

Legutóbb májusban zuhant le egy kisgép Nepál északnyugati részén, a balesetben 15 ember vesztette életét.

A héten ez már a második emberéletet követelő szerencsétlenség, legalább tizenegy hegymászó meghalt, öten pedig eltűntek vasárnap egy lavinában Nepál közép-nyugati részének egyik hegycsúcsán.

Az ősz az idegenforgalmi csúcsidőszak Nepálban, évről évre több mint félmillió turista utazik ide, többnyire Nyugatról érkező hegymászók, hogy a világ 14 legmagasabb hegycsúcsa közül nyolcat megmásszanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.