Lezuhant egy repülőgép Jamaikánál

Egy New York állambeli ingatlanfejlesztő és felesége magángépével az óceánba zuhant Jamaikától északra.

Jane és Larry Glazer mindketten képzett pilóták voltak. A Socata TBM 700 típusú magángépükkel eredetileg a New York állambeli Rochesterből a floridai Naplesbe tartottak, ám soha sem érkeztek meg.

A pilóta út közben jelezte az irányítótoronynak, hogy gond van a géppel és engedélyt kért, hogy 18 ezer láb alá ereszkedhessen. A légiforgalmi irányító első körben 25 000 láb alá engedte a kisgépet, majd mikor a pilóta közölte, hogy ez nem elég, az irányítótorony a türelmüket kérte és megjegyezte, hogy dolgoznak rajta. Amikor közölték a gép pilótájával és utasával a jó hírt, miszerint 20 ezer láb alá ereszkedhetnek, a pilóta még reagált, ám percekkel később, amikor azt kérték, hogy a gép azonosítsa magát, már nem érkezett válasz - írja a BBC.

Ez után az Egyesült Államok légierejének gépeit riasztották. Két F-15-ös vadászgép közelítette meg a nagy tiszteletnek örvendő New York állambeli ingatlanfejlesztő kisrepülőjét, ám a pilóták nem tudtak kommunikálni a fedélzettel. Amikor közel repültek hozzájuk, látták, hogy a gép ablakai be vannak fagyva. Úgy gondolják, hogy a Glazer-házaspár hypoxia, vagyis oxigénhiányos állapot miatt elveszthette az eszméletét, és a robotpilóta vehette át az irányítást.

Pénteken nem találták meg a roncsokat és a holttesteket, a keresés szombaton folytatódik
Pénteken nem találták meg a roncsokat és a holttesteket, a keresés szombaton folytatódik

Maj Basil Jarrett, a jamaikai védelmi erő munkatársa elmondta, hogy 22 kilométerre Port Antoniótól olajcsíkot láttak az óceánban. Egy mentőcsapat azonnal a helyszínre sietett, ám nem találták meg a roncsokat, a kutatást szombaton folytatják. 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.